TORTY OKOLICZNOŚCIOWE
TORTY OKOLICZNOŚCIOWE
Podstawowy tort składa się z glutenowego bądź bezglutenowego* biszkoptu jasnego lub czekoladowego i przekładany jest trzema kremami.
W jednej warstwie kremu znajduje się confit owocowy. Tort otynkowany jest na gładko, w jednym kolorze. Wysokość tortu ok. 14 cm.
Nie wykonujemy tortów obłożonych w całości masą cukrową.
Jesteśmy w stanie wykonać tort w dowolnej konfiguracji smakowej. Poniżej gotowe propozycje.
czekoladowy biszkopt, krem czekoladowy z orzechami laskowymi, mus porzeczkowy, krem biała czekolada i confit z owoców leśnych,
czekoladowy biszkopt, krem z orzechów laskowych, mus czekoladowy i confit malinowy, krem pistacjowy z chrupką pistacjową z prażonymi pistacjami i wegańską białą czekoladą,
czekoladowy biszkopt, krem słony karmel z płynnym karmelem, mus malinowy, krem pistacjowy z chrupką orzechową,
czekoladowy biszkopt, krem czekoladowy i confit wiśnowy, mus wiśniowy, krem czekoladowy z chrupką orzechowo - karmelową,
czekoladowy biszkopt, krem biała czekolada z płynnym karmelem, krem czekoladowy, krem słony karmel z chrupką orzechowo karmelową,
jasny biszkopt ,krem pistacjowy, mus malinowy, krem biała czekolada,
jasny biszkopt, krem mango, krem kokosowy i confit mango marakuja, krem biała czekolada z chrupką kukurydzianą na wegańskiej białej czekoladzie,
jasny biszkopt , krem biała czekolada, mus jagodowy, krem czekoladowy i confit czarna porzeczka.
jasny biszkopt, krem pistacjowy, mus malinowy, krem kokosowy i confit mango-marakuja.
Nie podajemy cennika tortów. Każdy tort wyceniany jest indywidualnie. Jego cena uzależniona jest nie tylko od ilości i rodzaju wybranych dodatków oraz dekoracji ale również w zależności od ilości wykluczeń pokarmowych i związanego z tym stopnia trudności wykonania tortu.
Moja praca pt. "Domek Leśnej Wróżki" uzyskała srebrną nominację na Festiwalu Tortów i Słodyczy 2024, który odbył się w Warszawie.
Całość dekoracji wykonana została bez zastosowania elementów wzmacniających jak druciki, wykałaczki czy inne elementy niejadalne.
Do dekoracji wykorzystane zostały produkty: czekolada wegańska, masło kakaowe, masy cukrowe, suszone jadalne kwiaty i liście, izomalt, ciasto biszkoptowe bezglutenowe, papier ryżowy, papier waflowy, klej spożywczy, wegańskie farby spożywcze, makarony bezglutenowe.
*Biszkopt wykonywany jest z produktów certyfikowanych bezglutenowych oraz z produktów naturalnie nie zawierających glutenu. W pracowni wykonywane są produkty zawierające gluten dlatego istnieje możliwość, że w produktach bezglutenowych mogą pojawić się śladowe ilości glutenu.