CIASTA*
CIASTA*
W naszej ofercie znajdziecie ciasta bezglutenowe, bez nabiału oraz opcjonalnie z zastępnikiem cukru.
Oferta skierowana jest nie tylko dla klientów indywidualnych ale również dla restauracji i kawiarni.
Jeśli chcecie spróbować naszych ciast, zapraszamy w Warszawie do Roślina Café na Bielanach i do Vega Warszawa.
Napisz do Nas i zapytaj o ofertę B2B!
Black Cherry
Wilgotny, intensywnie kakaowy biszkopt, z konfiturą z całych wiśni oraz aksamitnym musem z ciemnej czekolady o delikatnej piankowej strukturze. Góra ciasta zdobiona jest w zależności od dostępności, żywymi lub suszonymi kwiatami i świeżymi owocami.
(10/12 porcji)**
Lemon Curd
Orzeźwiający, lekki “serniczek” na bazie tofu silken, roślinnego jogurtu i wegańskiej śmietanki, na kruchym bezglutenowym spodzie. Góra ciasta wykończona jest kwaskową polewą lemon curd i ozdobiona żywymi lub suszonymi kwiatami.
(10/12 porcji)**
SerFree Berry
Kremowy, pieczony bezsernik przygotowany na bazie serka z orzechów nerkowca, na kakaowym spodzie. W masie 'serowej' znajdują się całe maliny, a góra ciasta oblana jest polewą czekoladową i ozdobiona malinami, żywymi kwiatami lub ziołami.
( 10/12 porcji)**
ChocoRasp
Kakaowy biszkopt, z confitem malinowym oraz aksamitnym musem z ciemnej czekolady o delikatnej piankowej strukturze.
Góra ciasta zdobiona jest w zależności od dostępności, żywymi lub suszonymi kwiatami i świeżymi owocami.
(10/12 porcji)**
Mango Passion
Delikatny, piankowy mus na bazie roślinnego jogurtu i wegańskiej śmietany, z puree mango, która idealnie łączy się z intensywną, egzotyczną polewą z marakui z chrupiącymi pestkami. Mus wylany jest na kruchy spód.
Góra ciasta zdobiona jest w zależności od dostępności , żywymi lub suszonymi kwiatami.
(10/12 porcji)**
Forest Fury
Delikatna i puszysta pianka, na bazie roślinnego jogurtu i wegańskiej śmietanki oraz puree z owoców leśnych, na bezglutenowym, kruchym spodzie. Góra ciasta wykończona jest galaretką z puree oraz całych owoców leśnych i ozdobiona w zależności od dostępności, żywymi lub suszonymi kwiatami.
( 10/12 porcji)**
Coca&Tofu
Pieczony bezsernik na bazie tofu to roślinna alternatywa dla tradycyjnego sernika.
Delikatna waniliowa, kremowa masa z tofu do złudzenia przypomina klasyczną, serową wersję. Na górze bezsernika znajduje się polewa z ciemnej czekolady, a na spodzie kruche kakaowe, bezglutenowe ciasto na mące migdałowej.
Góra ciasta zdobiona jest w zależności od dostępności, żywymi lub suszonymi kwiatami.
(10/12 porcji) **
StrawNerk
Kremowy, pieczony bezsernik przygotowany na bazie serka z orzechów nerkowca, z nutą wanilii. Na górze ciasta znajdziemy waniliową śmietankę i konfiturę z truskawki,a całość spoczywa na bezglutenowym, kruchym ciasteczkowym spodzie.
Góra ciasta ozdobiona jest żywymi lub suszonymi kwiatami.
( 10/12 porcji)**
BaskiCherry
Kremowy, pieczony bezsernik "baskijski" przygotowany na bazie serka z orzechów nerkowca, z nutą wanilii. Na górze ciasta znajdziemy konfiturę z wiśni, a całość spoczywa na bezglutenowym, kruchym ciasteczkowym spodzie. Góra ciasta zdobiona jest w zależności od dostępnosći, żywymi lub suszonymi kwiatami.
( 10/12 porcji)**
BerrySilk
Pieczony bezsernik na bazie tofu to roślinna alternatywa dla tradycyjnego sernika.
Delikatna, kremowa masa z tofu do złudzenia przypomina klasyczną, serową wersję. Na górze bezsernika znajduje się confit malinowy, a na spodzie kruche bezglutenowe ciasto na mące migdałowej. Góra ciasta zdobiona jest w zależności od dostępności, żywymi lub suszonymi kwiatami i świeżymi owocami.
(10/12 porcji) **
*Wszystkie powyższe słodycze są w 100% wegańskie (wykonane wyłącznie na bazie produktów pochodzenia roślinnego). Słodycze te powstały z produktów naturalnie nie zawierających glutenu, certyfikowanych bezglutenowych, ale także z produktów gdzie na opakowaniu widnieje deklaracja producenta, że mogą zawierać śladowe ilości glutenu.
** ciasta dostępe są w dwóch wielkościach 21 cm (10 porcji), 26 cm (12 porcji)